Веб-портал міста Люботин » Головна » Пам’ятаємо! Єднаємося! Переможемо!

 Пам’ятаємо! Єднаємося! Переможемо!
Автор: Lubotin   Додано:26 листопада 2022   Переглядів:335   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Пам’ятаємо! Єднаємося! Переможемо!



 

Звернення міського голови Леоніда ЛАЗУРЕНКА з нагоди Дня пам’яті жертв Голодомору в Україні

 

Шановні земляки, щорічно у четверту суботу листопада в Україні вшановується національний день пам’яті мільйонів загиблих від голоду українців.


В Україні було три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і 1946-1947 років, але найстрашнішим був штучний Голодомор-геноцид 1932-1933 років.

Система радянської влади цілеспрямовано, послідовно й злочинно знищувала в Україні господарів, проводячи насильницьку колективізацію. Це супроводжувалося жорстокими репресіями і щодо селянства, і щодо української інтелігенції. Все спрямовувалося на те, щоб якомога більше людей винищити в Україні.  Щодня,  щогодини і щохвилини люди помирали голодною смертю. Жертвами голоду стали мільйони українців. Про це ми маємо пам’ятати сьогодні, коли росія знову намагається знищити народ України заради своїх політичних амбіцій.

Голодомор для нас є глибокою раною, яка навіки залишила біль у серцях всіх українців. І в цей день ми з сумом згадуємо про жертви жахливого злочину, який було вчинено проти всього народу України. Але українська нація вистояла, і цей геноцид не зміг зламати силу й дух українського народу.

Сьогодні Україна знову бореться зі спробами руйнування української незалежності: військовою агресією і російським терором. Та всенародний опір російській агресії показує, що українці остаточно позбулися страхів, що насаджувалися диктаторським режимом із кремля не одне десятиліття. Народ мужньо бореться і обов’язково переможе!

А найвищим пам’ятником мільйонам жертв голоду в Україні буде наша єдність навколо спільної мети: у боротьбі з агресією росії за нашу незалежність і свободу.


Пам’ятаємо! Єднаємося! Переможемо!

 

 

 Міський голова  Леонід ЛАЗУРЕНКО