Веб-портал міста Люботин » Головна » 22 червня – День пам’яті та скорботи

 22 червня – День пам’яті та скорботи
Автор: Chekardina   Додано:22 червня 2011   Переглядів:1662   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Війна…
 Чорний сум серця огортає  

Війна…
Душі невинні невпинно збирає…
Земля…
Тільки стогне й дощами ридає…
 Війна…
 Нікого й ніщо не минає…
 

 

Не встигли вщухнути почуття від святкування річниці Великої Перемоги над фашизмом, як в календарі «червоний день» змінився днем «чорним»  - нагадуванням про всенародну трагедію, Велику Світову війну, що розпочалась 70 років тому.

Тієї пам’ятної червневої пори, як і завжди, догорав рожевий світанок в обіймах спраглої ночі. І ніхто не знав, що через декілька хвилин зі сходом сонця ворожі бомбардувальники почнуть скидати бомби на прикордонні території Радянського Союзу. Почнеться Друга Світова війна, яка триватиме 1418 днів і ночей.

 

22 червня – День пам’яті та скорботи

 

В нашому місті 22 червня у міському парку біля меморіалу Слави відбувся мітинг-реквієм, присвячений 70-ій річниці початку Другої Світової війни. До ветеранів і люботинців звернулась секретар Люботинської міської ради Лариса Василівна Гільова, яка закликала пам’ятати жахливі і трагічні уроки минулого та берегти пам’ять про живих героїв-визволителів.

 

22 червня – День пам’яті та скорботи

 

Пам'ять по загиблих у роки Другої Світової війни 1941-1945 рр.. була вшанована всенародною Хвилиною Мовчання. Почесний громадянин м.Люботина, голова Люботинської організації ради ветеранів України Папирін Михайло Олександрович в своїй промові згадав ранок 22 червня 1941 року, криваві воєнні полум’яні роки і складний шлях до перемоги. Пам’ять про загиблих в боях героях була вшанована покладанням квітів до Меморіалу Слави від міського голови, міських партійних осередків, установ та організацій міста, вдячних люботинців.

 

22 червня – День пам’яті та скорботи

 

Після мітингу біля меморіалу отець Микола справив панахиду по загиблих воїнах у роки Другої Світової війни.

 

22 червня – День пам’яті та скорботи

 

Навіки в календарях і людських серцях поруч будуть викорбовані дві доленосні дати — 9 травня та 22 червня, як нагадування про найгероїчніші й про найскорботніші дні нашої спільної історії.

 

22 червня – День пам’яті та скорботи