Веб-портал міста Люботин » Головна » Громадська приймальня з надання безоплатної первинної правової допомоги

 Громадська приймальня з надання безоплатної первинної правової допомоги
Автор: Chekardina   Додано:12 листопада 2013   Переглядів:1006   Категорія - [Головна, Правова освіта населення]
 
 (голосів: 0)

Громадська приймальня з надання безоплатної первинної правової допомоги


Задекларувавши у Конституції України право кожного, у передбачених законом випадках, отримати безоплатну правову допомогу, держава забезпечує його реалізацію. Безоплатна первинна правова допомога, відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» це вид державної гарантії, що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб. Суб'єктами надання безоплатної первинної правової допомоги в Україні є органи виконавчої влади; органи місцевого самоврядування; фізичні та юридичні особи приватного права; спеціалізовані установи.
Одним із засобів реалізації зазначеного напрямку діяльності є створення та діяльність громадських приймалень на базі органів юстиції.
Громадська приймальня
Люботинського міського управління юстиції створена з метою забезпечення належних умов щодо надання безоплатної первинної правової допомоги. Приймальня здійснює такі види правової допомоги:
надання правової інформації; надання консультацій і роз'яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації. Адреса приймальні: м. Люботин, вул. Радянська, 41. Також при Люботинському міському управлінні юстиції створено онлайн-громадську приймальню з надання безоплатної первинної правової допомоги за електронною адресою Konstantinograd@ukr.net Графік роботи приймалень: щовівторка та щочетверга з 10.00 год. до 16.00 год. У приймальні також можуть оримати правову допомогу біженці та особи які потребують додаткового або тимчасового захисту.


Начальник Люботинського міського управління юстиції Ю.Константінов