Веб-портал міста Люботин » Головна » Всеукраїнська декада зайнятості

 Всеукраїнська декада зайнятості
Автор: Chekardina   Додано:16 грудня 2014   Переглядів:1032   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Всеукраїнська декада зайнятості

 

З метою популяризації послуг та покращення іміджу державної служби зайнятості, а також з нагоди 24-ої річниці з дня її утворення Люботинський  міський центр зайнятості в період з 09 по 19 грудня 2014 року проводить Всеукраїнську декаду зайнятості під гаслом «Державна служба зайнятості – з людьми і для людей».

В рамках даної акції 12 грудня 2014 року відбувся День відкритих дверей центру зайнятості, в ході якого громадяни мали можливість ознайомитися   з законодавством про зайнятість, загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та діяльність Державної служби зайнятості.

В рамках заходу проведений круглий стіл на тему «Спільні заходи заради майбутнього» за участю виконавчого комітету Люботинської міської ради, роботодавців та соціальних партнерів. Головною метою круглого столу було привернення уваги суспільства, органів місцевого самоврядування до вирішення питань зайнятості, розширення можливостей праці та підвищення конкурентоспроможності різних цільових груп населення, укомплектування вакансій та підвищення соціальної відповідальності роботодавців.

 На даний час ситуація на ринку праці міста нестабільна. Якість пропозиції робочої сили часто не відповідає сучасним вимогам щодо її професійно-освітньої підготовки, трудової та виконавчої дисципліни, мобільності та економічної активності в цілому. Наслідком незбалансованості пропозиції робочої сили із попитом на неї є високий рівень безробіття, зокрема прихованого та часткового.

Тому стратегічним завданням на сьогоднішній день являється реальне поліпшення якості життя населення м. Люботин, зокрема зменшення соціальної проблеми суспільства – безробіття.

Але жоден з державних органів не здатний вирішувати цю проблему самостійно, без активної підтримки соціальних партнерів та роботодавців. Сьогодні роботодавці є домінуючою силою на ринку праці та рушійною силою в економіці. Тісна взаємодія та чітка організація роботи служби зайнятості з роботодавцями є важливою умовою поліпшення ситуації на місцевому ринку праці.

За результатами роботи круглого столу були прийняті відповідні завдання кожної із сторін. Певна робота була проведена по виконанню поставлених завдань як Люботинською міською радою, Люботинським міським центром зайнятості так і керівниками підприємств, установ і організацій м. Люботина.

Також, з метою задоволення кадрової потреби ПП «Адоніс» в цей день проведений міні-ярмарок вакансій за участю безробітних осіб та осіб з числа переселенців. Результатом проведеного заходу є домовленість з роботодавцем щодо організації професійного навчання осіб безпосередньо на підприємстві.

15.12.2014 року для безробітних осіб та осіб з числа переселенців проведений семінар на тему «Легальна зайнятість», де були висвітлені основні переваги легальної зайнятості та проінформовано про трудове законодавство.

Від результатів роботи служби зайнятості залежить соціальний спокій з-поміж безробітних громадян, тому державна служба зайнятості спрямовуватиме всі свої зусилля на якісне використання доступних їй інструментів сприяння зайнятості.

 

 

 

Люботинський міський центр зайнятості