Веб-портал міста Люботин » Головна » Шановні роботодавці!

 Шановні роботодавці!
Автор: Chekardina   Додано:7 лютого 2012   Переглядів:1103   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Шановні роботодавці!

Обовязковість подання звітності форми N 5-ПН "Звіт про прийнятих працівників" до центру зайнятості.

Відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" на власників підприємств, установ, організацій або уповноважені ними органи незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, а також фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, покладено обов'язок подавати виконавчій дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття відомості про прийняття на роботу працівників. 

Роботодавці, які здійснюють прийом працівників на роботу (у тому числі іноземців та осіб без громадянства), подають форму звітності N 5-ПН "Звіт про прийнятих працівників" до центру зайнятості тієї самої адміністративно-територіальної одиниці, на території якої вони зареєстровані як платники єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. 

Наказом Міністерства соціальної політики №279 від 14.07.2011 р. затверджено форму звітності №5-ПН «Звіт про прийнятих працівників» та інструкції щодо її заповнення.

Відокремлені підрозділи (філії, представництва, відділення тощо), які є платниками єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та мають право самостійно здійснювати прийом працівників та розрахунки з ними, подають форму до центру зайнятості за місцем своєї реєстрації як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

В інших випадках форму за структурні підрозділи (відокремлені підрозділи) складає роботодавець і подає до центру зайнятості за місцем своєї реєстрації як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. При цьому у графі 8 форми зазначаються найменування структурного підрозділу (відокремленого підрозділу) та його місцезнаходження, якщо воно не збігається з місцезнаходженням роботодавця.

Форма звіту складається та подається не пізніше 10 календарних днів з дня прийому працівника на роботу (першого робочого дня працівників). Якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, днем закінчення строку подачі звіту є перший за ним робочий день.

У разі відсутності факту прийняття на роботу працівників форма не подається.

До форми звіту включаються працівники, які перебувають з роботодавцем у трудових відносинах, незалежно від того, чи перебуває працівник у штаті роботодавця або є позаштатним працівником (працює на умовах строкового трудового договору чи за сумісництвом).

До форми звіту не включаються дані стосовно працівників, прийнятих роботодавцем на оплачувані громадські роботи та на робочі місця з наданням дотації на підставі договорів, укладених між центром зайнятості та роботодавцем.

 

        Порушення посадовими особами  підприємств, установ, організацій, фізичними особами, які використовують найману працю, щодо несвоєчасного подання або неподання визначених Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» відомостей, тягнуть за собою накладання штрафу від восьми до п’ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Такі самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з правопорушень, тягнуть за собою накладання штрафу від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян відповідно       ст.. 165-3 КУпАП « Порушення законодавства  про загальнообов’язкове         державне соціальне страхування на випадок безробіття».

 

Люботинський міський центр зайнятості