Веб-портал міста Люботин » Головна » Допоможемо дітям, хворим на цукровий діабет

 Допоможемо дітям, хворим на цукровий діабет
Автор: Svetlana   Додано:8 травня 2012   Переглядів:1300   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Допоможемо дітям, хворим на цукровий діабет

В Люботині відбулася VII Всеукраїнська акція благодійного фонду «Серце до серця»

 

   Акції, що їх проводить благодійний фонд «Серце до серця», вже стали традиційними. Цього року на Харківщині захід розпочали 16 квітня, тривав він до 6 травня,  мета: допомогти дітям, хворим на цукровий діабет. 

      Цукровий діабет посідає третє місце за рівнем захворюваності та смертності населення в розвинутих країнах, його поширеність щороку зростає, що набуває розмахів епідемії. Це захворювання призводить до суттєвих соціальних наслідків і бюджетного навантаження. Щороку у світі вперше виявляють діабет у майже 70 тисяч дітей. В Україні нині зареєстровано близько 8 тисяч дітлахів, які отримують інсулін, зокрема 5 у нашому місті.

Лікування інсуліном, його щоденне кількаразове введення — на сучасному етапі розвитку медицини загальновизнане у світі безальтернативне лікування цукрового діабету в дітей, так звана довічна замісна інсулінотерапія.

     Інсулін маленькі хворі вводять декілька (2-5) разів щоденно за допомогою інсулінових шприців або зручніших ручок-ін’єкторів. Впродовж останнього десятиріччя набуває поширеності спеціальний прилад для безперервного введення інсуліну — інсулінова помпа, яка дозволяє значно зменшити кількість ін’єкцій шляхом приєднання за допомогою катетера на чотири-п’ять днів, а також дає змогу досягнути кращих показників рівня глюкози в крові, що, своєю чергою, зменшує ризик розвитку судинних ускладнень.

        Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» вже всьоме ініціює проведення благодійних акцій, спрямованих на доброчинний збір коштів для закупівлі медичного обладнання для дітей. Торік зібрані гроші спрямували на придбання інсулінових помп для дітей із цукровим діабетом. Цьогорічна акція має на меті привернути увагу до проблем дитячого цукрового діабету та допомогти ще декільком дітям отримати сучасне високотехнологічне лікування.

        Правильне харчування, інсулінотерапія, регулярний контроль і корекція рівнів глюкози в крові забезпечують відсутність розвитку діабетичних ускладнень, повноцінне життя та можливість самореалізації для дитини.

Висловлюємо вдячність всім, хто почув і відгукнувся, хто небайдужий до чужого болю, чиє серце здатне дарувати посмішки дітям.

 

Головний спеціаліст служби у справах дітей   Л.Є.Глущенко








  #1 написав: vvs63

11 травня 2012 21:04 ICQ:--




Група:Посетители
Реєстрація:29.10.2008
Публікацій:0
Коментарів:1

 Шановна Ларисо Євгенівно!

Якщо Ви пишете про те, що "В Люботині відбулася VII Всеукраїнська акція благодійного фонду «Серце до серця» цікаво було б дізнатися, а що зроблено в Люботині, хто координував цю акцію, скільки коштів було зібрано ????