Веб-портал міста Люботин » Головна » Хто зупинить фатальну статистику?

 Хто зупинить фатальну статистику?
Автор: Svetlana   Додано:5 квітня 2016   Переглядів:725   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Хто зупинить  фатальну статистику?

 Нема  нічого ціннішого за людське життя. Цю просту істину розуміють всі, але новини про випадки ДТП на залізничних переїздах продовжують турбувати нашу спільноту.

  Не зрозуміло, що примушує водіїв, які знаходяться при здоровому глузді, порушувати правила проїзду через переїзди, приречуючи себе та своїх невинних пасажирів на загибель та увіччя. Із-за їх безвідповідальності страждають не тільки вони. Рідко хто згадує про  ту психологічну травму, яку отримують поїзні бригади (машиністи та помічники). Вони застосовують всі заходи щодо негайної зупинки поїзда та бачать в який стан перетворюється автомобіль та люди, які там знаходяться.

  Так, з початку поточного року на переїздах Південної залізниці сталось 2 ДТП. Для статистики, за останні  два роки сталось 11 ДТП, загинуло 12 чоловік та травмовано  6 чоловік. За три місяці  2016 року в межах міста Люботин допущено 2 порушення правил проїзду через переїзди з черговими 23 км (зупинка Водяне) та 27 км (зупинка Любівка) водіями автотранспортних засобів.

  Для більшості людей це просто статистика. Та людина, яка стала свідком порушення правил, коли водій на великій швидкості намагається перед рухомим складом перетнути переїзд, довго не може збагнути як так все сталось. А що думає людина коли бачить повну картину ДТП та її наслідки ?

  Єдиною причиною абсолютно всіх дорожньо- транспортних пригод є грубе ігнорування водіями вимог Правил дорожнього руху: "Автоматична світлофорна сигналізація працює справно. Вини залізниці нема" – ці два пункта стандартного службового повідомлення проходять через всі документи по випадках ДТП.

  Нема ніяких сумнівів, що всі необхідні заходи для забеспечення безпеки руху  на переїздах  будуть  втілені в  життя, але для того щоб трагедії на переїздах повторювались  як  можно менше залишається лише ще раз нагадати шановним водіям, що життя одне і безглуздо його позбавитись під колесами поїзда.

Єдина гарантія недопущення ДТП на переїздах та його страшних наслідків – суворе дотримання  правил руху при перетині  залізничних переїздів.

 

Начальник дистанції колії

А.Л.Яловенко