Веб-портал міста Люботин » Головна » Профорієнтаційна робота з молоддю

 Профорієнтаційна робота з молоддю
Автор: Chekardina   Додано:9 вересня 2016   Переглядів:906   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Профорієнтаційна робота з молоддю

 

     Одним з основних напрямків діяльності Люботинського міського центру зайнятості є проведення профорієнтаційної роботи з молоддю. Мета цієї роботи – перш за все інформування учнів про ринок праці, світ професій та допомога фахівців при визначенні майбутнього фаху.

Протягом 01.09.2016-09.09.2016 фахівці Люботинського міського центру зайнятості провели 7 профорієнтаційних заходів для учнів загальноосвітніх шкіл I-III ст. Всього у заходах взяло участь 134 учнів.

Дітям презентували послуги служби зайнятості, розповіли про роботу комп’ютерного класу у приміщенні центру, де можна пройти тестування щодо визначення професійних схильностей та отримати консультації фахівців центру зайнятості. Також учнів проінформували про сучасне on-line тестування для молоді за методикою «Magellano Університет», яка визнана в Європі та професійно адаптована і сертифікована в Україні. Методика допомагає визначитися з вибором вищої освіти.

     Фахівці Люботинського МЦЗ презентували Харківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, як сучасний навчальний заклад, який здійснює якісне професійне навчання, сприяє подальшому працевлаштуванню випускників на робочих місцях. Учні ознайомились з професіями та спеціальностями, які сьогодні користуються попитом на ринку праці, з переліком актуальних вакансій в місті та області.

     Молодь брала активну участь в заходах, розповідала про професії батьків, ділилась особистими думками про свою майбутню професію.

 

Профорієнтаційна робота з молоддю