Веб-портал міста Люботин » Головна » Борги мешканців Харківщини за газ зросли в жовтні на 100 млн. гривень

 Борги мешканців Харківщини за газ зросли в жовтні на 100 млн. гривень
Автор: Chekardina   Додано:7 листопада 2016   Переглядів:729   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Борги мешканців Харківщини за газ зросли в жовтні на 100 млн. гривень


 Станом на 1 листопада 2016р. заборгованість мешканців Харківщини за газ перевищила 800 млн. гривень. Що на 13% більше боргу, зафіксованого місяць тому. Протягом літнього періоду споживачі не скорочували свої борги. А з настанням опалювального сезону, несвоєчасні розрахунки спостерігаються по переважній більшості споживачів.

Напередодні опалювального сезону НАК «Нафтогаз України» відмовлялася підписувати договори з постачальниками на забезпечення потреб побутових споживачів. Та намагалася нарахувати штрафи та пеню за несвоєчасні розрахунки населення. Врегулювати ситуацію та отримати необхідні для регіону обсяги блакитного палива вдалось лише завдяки втручанню НКРЕКП, Міністерства економіки, АМКУ. Але це не гарантує, що "Нафтогаз" буде взимку виділяти газ  без своєчасних платежів.

«Наші клієнти цікавляться, коли матимуть можливість самостійно обирати постачальника. Але треба розуміти, що цього не відбудеться, доки оплата за енергоресурси вважатиметься не обов’язковою. Жоден постачальник не витрачатиме кошти на покупку природного газу, щоб потім дарувати його»,  - зазначив директор ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» Павло Тиндик.

Споживачі, які не реагують на повідомлення газової компанії про оплату боргу, відключаються від газопостачання. Якщо і надалі споживач не сплачуватиме борги, ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» вирішуватиме питання їх примусового стягнення в суді.

 «ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» вдаватиметься до таких вимушених заходів, щоб не допустити припинення газопостачання для всього нашого регіону», - повідомив Павло Тиндик.

Малозабезпеченим споживачам, газова компанія радить оформити державну допомогу. А споживачів-боржників просить терміново погасити борг за спожитий природний газ.

 

 

Довідка: ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» здійснює постачання природного газу на території Харківської області (в т.ч. м. Харків) з 01 липня 2015р. Підприємство обслуговує більше 950 тис. побутових споживачів регіону, 3,7 тис. промислових та комунально-побутових об’єктів.