Веб-портал міста Люботин » Головна » В Харківській області втричі скоротилась кількість родин-боржників за доставку газу

 В Харківській області втричі скоротилась кількість родин-боржників за доставку газу
Автор: Lubotin   Додано:20 жовтня 2020   Переглядів:270   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Протягом останніх місяців кількість домоволодінь, які мають борг за доставку газу та не здійснили жодного платежу за отримані послуги, скоротилась в три рази. Якщо влітку не оплачені з початку року борги за доставку мали близько 90 тис. родин, наразі їх кількість скоротилась до 26 тис. Загальний рівень розрахунків побутових споживачів Харківської області за доставку газу складає понад 90%.
В жовтні разом з рахунками за доставку газу, споживачі-боржники отримають досудове повідомлення про наявність заборгованості і необхідність її оплати. При стягненні заборгованості через суд, крім суми боргу, споживач оплачує судовий збір, мінімальний розмір якого 2,1 тис. грн.
 
Своєчасно розраховуючись за доставку газу, родини Харківської області інвестують у свій комфорт. Плата за доставку – це не «гроші за труби», як часто помилково вважають. Це  життєво - необхідні кошти для утримання газорозподільної системи, її модернізації, виконання капітальних реконструкцій, поточних ремонтів, підтримки належного тиску у системі, аби газ був доставлений до кожної оселі.
 
Суттєва частина плати за розподіл газу спрямовується на роботу аварійно-диспетчерської служби 104, яка в режимі 24/7 захищає здоров’я, життя і безпеку усіх користувачів газу.
 
Отже, коли ми говоримо «плата за доставку», то насправді йдеться про стабільне забезпечення газом всіх споживачів, в якому задіяний весь комплекс мереж та регулюючого устаткування. Сьогодні в Харківській області обслуговується 17 тис. км розподільних газопроводів, через які газ отримують 450 тис. родин регіону.
 
Аби заощадити кошти на оплату комісії банків, при здійсненні розрахунків з АТ «Харківгаз», клієнти компанії можуть оплатити послуги доставки до кінця поточного року одним платежем. Наприклад, середній розмір платежу за доставку газу в Харківській області складає близько 100 грн. на місяць. При оплаті цієї суми, розмір комісії, що стягує банк за свої послуги зі споживача може скласти близько 15-20 грн. При здійсненні розрахунків однією сумою до кінця